Duurzame Mondmaskers

Adres
Petunialaan 17a
Postcode
5582 HA
Plaats
Waalre
Rubriek(en)

Beschrijving
  1. Homepage - Kwalitatief goede herbruikbare mondmaskers 

 

Duurzame-Mondmaskers.nl staat voor kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Wij produceren mondmaskers die herbruikbaar zijn en daarmee uitkomst bieden voor een lange periode. Een innovatief systeem aan de voorzijde van het mondmasker maakt het mogelijk om het filter achter het ventiel te vervangen. Zo kun je hetzelfde mondmasker blijven gebruiken, waarbij enkel het filter vervangen moet worden! Kies voor een simpel wattenschijfje, wanneer je dit duurzame mondmasker in het openbaar vervoer gebruikt. Of vervang het filter voor een medisch verantwoord middel om het besmetten van patiënten tegen te gaan bij het gebruik van dit mondmasker in een ziekenhuis of dokterspost. 

 

Stap af van de losse mondkapjes die vaak maar één keer gebruikt mogen worden en kies voor dit duurzame alternatief! 

 

Herbruikbare mondmaskers van gerecycled plastic 

De duurzaamheid van deze kwalitatief goede mondmaskers zit niet alleen in de herbruikbaarheid hiervan. Zo maken wij deze mondmaskers van gerecycled plastic, waarmee de belasting van het milieu tot een minimum beperkt wordt. Doordat enkel het filter achter het ventiel vervangen hoeft te worden, gaan we iedere vorm van verspilling tegen. Ook handig: je kunt het mondmasker na het verwijderen van het filter heel eenvoudig reinigen. Houd het plastic mondmasker onder de hete kraan en was deze af met wat zeep of een desinfectiemiddel. Plaats vervolgens een nieuw filter en draai het ventiel dicht, om het duurzame mondmasker weer te kunnen gebruiken. 

 

Mondmaskers die voldoen aan verschillende kwaliteitsnormen

Deze plastic mondkapjes met verwisselbaar filter bieden een bewezen bescherming tegen het verspreiden van virussen. Zo voldoet dit mondmasker onder meer aan de NBN EN 149- en de A1-norm. Het geeft aan, wat de kwaliteit van deze duurzame mondkapjes is! 

 

Comfortabel plastic mondmasker 

Veel mondkapjes zijn voorzien van twee elastieken, die aan weerszijden van het mondkapje bevestigd worden. Haak de elastieken achter je oren, wanneer je het mondkapje draagt. Bij de productie van dit plastic mondmasker hebben we voor een comfortabeler oplossing gekozen. Bij dit duurzame mondmasker haak je het elastiek namelijk niet achter je oren, maar laat je deze over de achterzijde van je hoofd lopen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat het mondmasker stevig zit. Ook voorkomt het dat je irritaties krijgt achter je oren, wanneer het mondkapje voor een langere tijd gedragen wordt. Bij een mondkapje met elastieken voor achter de oren, kan deze losschieten als het elastiek over je oor schuift. 

 

Zelf ook duurzame mondmaskers kopen 

Ben jij op zoek naar een kwalitatief goed en duurzaam mondmasker? Kies ook voor het product wat wij op deze website aanbieden. Het plastic mondmasker wordt standaard geleverd met tien filters. Zo kun je hier een lange tijd mee vooruit! Zoals eerder beschreven werd, kun je het filter vervangen door een wattenschijfje bij het gebruik hiervan in het openbaar vervoer. Gebruik je het mondmasker in een zorginstelling, zoals een ziekenhuis of dokterspost, dan kun je voor een gedesinfecteerd filter kiezen. Het is raadzaam om het mondmasker na ieder gebruik schoon te maken, door deze onder te dompelen in kokend water of te reinigen met een desinfectiemiddel. 

 

 

  1. Blog - Mondkapjes in het OV

 

In Nederland is het sinds 1 juni verplicht om een mondkapje te dragen bij het gebruik van de bus, metro, tram, trein of veerpont. Bij het gebruik van het OV hoeft geen medisch mondmasker te worden gedragen. Een simpeler model is voldoende! Veel consumenten kiezen voor de stoffen mondkapjes, welke een beperkte bescherming bieden aan anderen en slechts eenmalig gebruikt kunnen worden. Duurzame-Mondmaskers.nl biedt een oplossing welke duurzamer is en daarbij ook een betere bescherming biedt aan anderen. Uniek aan dit mondmasker van gerecycled plastic is het ventiel aan de voorzijde. 

 

Mondmasker voorzien van medische beschermingsmiddelen

Achter het ventiel aan de voorzijde van het mondmasker bevindt zich een filter. Je kunt zelf kiezen welk filter je hiervoor gebruikt. Standaard worden tien filters met het mondmasker meegeleverd. Zijn de filters op? Gebruik in dat geval een wattenschijfje, wanneer je het mondkapje in het openbaar vervoer gebruikt. Een wattenschijfje biedt in combinatie met 1.5 meter afstand voldoende bescherming aan mensen om je heen. Op termijn zou je dit mondkapje voor reizigers kunnen voorzien van een filter met medische beschermingsmiddelen. Zo worden de medereizigers in het openbaar vervoer nog beter beschermd tegen een mogelijke besmetting met het COVID-19 virus of een variant hiervan. 

 

Het vervangen van de filters achter de dop aan de voorzijde van deze plastic mondkapjes is heel eenvoudig. Draai de knop los en vervang het filter! 

 

Reinig je mondkapje na gebruik in het OV 

Ook handig aan deze duurzame mondkapjes is de mogelijkheid om het volledige mondmasker te reinigen. Het wordt aangeraden om dit mondkapje na ieder gebruik onder te dompelen in kokend water. Op deze manier worden bacteriën op het mondmasker gedood en kan deze opnieuw, veilig gebruikt worden in het openbaar vervoer. Ook het gebruik van ontsmettingsmiddelen helpt om je mondmasker schoon te houden. 

 

Reizigers dienen zelf mondkapjes voor het OV te kopen 

Vanuit de overheid worden geen mondkapjes aangeboden voor reizigers in het openbaar vervoer. Je bent daarom zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanschaffen van nieuwe mondkapjes. Mochten de mondkapjes onverhoopt uitverkocht zijn of te laat worden bezorgd, dan mag je geen gebruik maken van het OV. Met dit herbruikbare mondmasker zal een dergelijk probleem zich niet voordoen. Je kunt het mondmasker zelf van een nieuw filter voorzien en deze reinigen, waarmee het een zeer veilig mondkapje in het openbaar vervoer is. 

 

Goedkope mondkapjes voor reizigers 

Niet alleen de duurzaamheid en herbruikbaarheid maken dit plastic mondkapje voor reizigers in het OV interessant. Ook is het veel goedkoper om voor deze duurzame oplossing te kiezen. Een stoffen mondkapje mag slechts eenmalig gebruikt worden. Wanneer je dagelijks met het OV naar je werk reist, betekent dit dat je per werkweek minimaal tien mondkapjes nodig hebt. Een eenmalige investering in een plastic mondmasker die opnieuw gebruikt kan worden levert hierdoor een flinke besparing op! Het ziet er niet naar uit, dat de verplichting van het dragen van een mondmasker snel zal worden opgeheven. 

Mondkapjes voor chauffeurs en conducteurs 

Niet alleen mondkapjes voor reizigers zijn verplicht. Ook conducteurs en bijvoorbeeld chauffeurs dienen een mondkapje te dragen bij het gebruik van hun bus, trein, tram of bijvoorbeeld veerpont. Dit herbruikbare plastic mondkapje is een ideale oplossing voor hen! Ze kunnen het mondmasker blijven gebruiken en deze tussentijds van een nieuw filter voorzien. De herbruikbaarheid van het mondmasker is echter niet de enige reden die die mondkapje voor chauffeurs interessant maakt. 

 

Comfortabel mondmasker voor lange ritten 

Dit mondmasker biedt een grote mate van comfort tijdens lange ritten. Een regulier stoffen mondkapje heeft doorgaans twee elastieken, welke aan weerszijden van het mondmasker bevestigd worden. Wanneer het mondkapje een lange tijd gedragen wordt, kunnen deze elastieken voor irritaties aan de achterzijde van het oor zorgen. Duurzame-Mondmaskers.nl kiest voor een elastiek, welke aan de achterkant van het hoofd loopt. Op deze manier biedt het plastic mondkapje veel meer comfort bij het gebruik hiervan. Irritaties worden voorkomen, zelfs als het plastic mondkapje een lange dag moet worden gedragen! Ideaal voor chauffeurs, maar ook voor reizigers die van het westen naar het noorden of zuiden reizen voor hun werk. 

 

Mondmaskers voor kinderen in het OV 

Voor kinderen tot 13 jaar is het dragen van een mondmasker in het openbaar vervoer niet verplicht. De kans dat zij anderen besmetten is relatief klein. Is je kind ouder dan 13 jaar? In dat geval dient deze een mondkapje te dragen in het OV. Zonder mondkapje is het niet mogelijk om met de trein, bus, metro, tram of veerpont te reizen. Om het voor kinderen minder onprettig te maken om een mondkapje in het OV te dragen, biedt Duurzame-mondmaskers.nl plastic mondmaskers met verschillende printjes. Zo vind je vrijwel zeker een mondkapje die in de smaak zal vallen bij je kinderen! Het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer wordt hierdoor een stuk minder onplezierig. Veel kinderen schamen zich voor hun mondkapje. 

 

Tip: loop geen risico op een boete voor het niet dragen van een mondmasker in het OV! Deze boete kan oplopen tot een bedrag van maar liefst 95 euro per persoon. 

 

Eisen aan mondkapjes in het openbaar vervoer

Een niet-medisch mondkapje volstaat, wanneer je gebruik wilt maken van het openbaar vervoer. De mondmaskers van gerecycled plastic op deze website voldoen aan de NBN EN 149- en A1-normering. Het geeft aan dat ze van hoge kwaliteit zijn en je medereizigers goed beschermen tegen een mogelijke besmetting met het COVID-19 virus. Het combineren van dit mondmasker met een wattenschijfje als filter volstaat in het OV. 

 

 

 

  1. Blog – Mondmaskers voor contactberoepen 

 

Op dit moment is het voor mensen met een contactberoep niet verplicht om een mondmasker te dragen tijdens het uitvoeren van hun beroep. Bij contactberoepen kun je denken aan kappers, schoonheidsspecialistes en bijvoorbeeld pedicures. Hoewel het niet noodzakelijk is om een mondmasker te dragen, kan dit wel verstandig zijn. Een mondkapje als kapper dragen voorkomt dat klanten besmet raken. Andersom geeft dit het goede voorbeeld richting klanten, die op hun beurt ook sneller een mondmasker zullen dragen. De kans op besmettingen binnen je salon neemt hierdoor sterk af. 

 

Duurzame-Monkapjes.nl biedt een innovatief mondkapje, welke gemaakt wordt van gerecycled plastic. Dit maakt het mondkapje bijzonder duurzaam; een onnodig zware belasting van het milieu wordt voorkomen. Daar waar klassieke mondkapjes na eenmalig gebruik vervangen moeten worden. Een groot voordeel aan deze mondmaskers voor kappers, pedicures en manicures is dat deze herbruikbaar is. Zo hoef je niet voor iedere klant een nieuw stoffen mondkapje op te zetten! 

 

Gebruik van mondkapjes was al normaal 

Mondkapjes voor contactberoepen zijn niet nieuw. Een manicure of pedicure droeg ook voor de uitbraak van het COVID-19 virus vaak al een mondmasker. In de meeste gevallen werd hierbij gekozen voor de stoffen variant, welke na gebruik vervangen moest worden. Slimmer en vooral duurzamer is het gebruik van een herbruikbaar mondmasker. Niet alleen vanwege het COVID-19 virus, maar ook als men hier straks een vaccin voor heeft gevonden. Het bespaart ontzettend veel geld, wanneer slechts eenmalig geïnvesteerd hoeft te worden in een goed mondmasker. 

 

Mondkapje voor kappers 

Voor onder meer kappers is het houden van anderhalf meter afstand tot hun klant nagenoeg onmogelijk. Op anderhalf meter afstand zou het knippen van het haar of het gebruik van een tondeuse immers niet meer mogelijk zijn. Het maakt dat het voor kappers extra belangrijk is om te letten op het besmettingsrisico bij een klant. Je wilt voorkomen dat klanten ziek worden doordat een van je medewerkers het COVID-19 virus onder de leden heeft. Door te kiezen voor het gebruik van een mondkapje voor kappers verklein je het risico op een besmetting aanzienlijk. 

 

Geef het goede voorbeeld aan klanten 

Door zelf een mondkapje te dragen bij een contactberoep geef je het goede voorbeeld richting klanten. Zij zullen hierdoor sneller geneigd zijn om zelf ook een mondmasker te dragen, wanneer zij je salon bezoeken. Je kunt er vanzelfsprekend ook vooraf op wijzen, dat het gebruik van een mondkapje in de salon wenselijk is. De kans dat medewerkers besmet raken met het COVID-19 virus neemt hierdoor sterk af. Ook voor klanten is het momenteel niet verplicht om een mondkapje te dragen bij het bezoek aan de kapper, manicure, pedicure of bijvoorbeeld schoonheidsspecialist. 

 

 

Controleer of klanten ziekteverschijnselen hebben 

Voor mensen met een contactberoep is het wel verplicht om uit te zoeken of een klant te kampen heeft met ziekteverschijnselen. Heeft een klant bijvoorbeeld last van een verhoogde temperatuur? Is er sprake van een verkoudheidsklachten? Is iemand anders in de thuisomgeving van een klant ziek of net hersteld van een griepje? In dergelijke situaties mag een klant niet naar de salon komen en moet de afspraak voorlopig worden uitgesteld. Deze eisen gelden vanzelfsprekend ook voor de medewerkers van een salon. Zelfs wanneer deze een mondkapje dragen tijdens het beoefenen van hun contactberoep. 

 

Recent hersteld van klachten 

Wanneer iemand kortgeleden hersteld is van klachten, zoals een verkoudheid of koorts, mag de afspraak doorgaan. De richtlijn hiervoor is dat er minimaal 24 uur tussen de afspraak en het herstel van klachten moet zitten. Het is in dit geval sterk aan te raden om een mondmasker te dragen en de afstand van 1.5 meter zo goed mogelijk te waarborgen. Iedere vorm van besmetting kan hiermee voorkomen worden. 

 

Duurzaam en herbruikbaar mondmasker voor contactberoepen 

De duurzaamheid van het mondmasker wat Duurzame-Mondmaskers.nl aanbiedt zit in het feit dat deze geproduceerd worden met gerecycled plastic. Daarbij kan het ventiel aan de voorzijde van het mondkapje los worden gehaald, om het filter achter dit ventiel te vervangen. Nadat een klant je salon bezocht heeft, kun je het filter vervangen door gebruik te maken van een nieuw wattenschijfje. Dit is voldoende om klanten te beschermen tegen een eventuele besmetting. In plaats van een wattenschijfje kunnen ook medische beschermingsmaterialen worden ingezet. 

 

Mondkapjes reinigen in de vaatwasser 

Aan het eind van de werkdag kun je het mondmasker in kokend water onderdompelen. Op deze manier wordt het mondkapje gereinigd. Een alternatief is het reinigen van het mondmasker in de vaatwasser. Doordat het mondkapje voor contactberoepen van stevig plastic gemaakt is, wordt schade aan het mondkapje voorkomen. Ook het gebruik van desinfectiemiddelen met een hoog alcoholpercentage helpt bij het ontsmetten van een herbruikbaar mondmasker. Je kunt deze een volgende dag veilig gebruiken! 

 

Comfortabel mondmasker met elastiek achterop het hoofd 

Een belangrijk voordeel van dit mondmasker voor kappers en pedicures, is het feit dat het mondmasker geen elastieken aan de zijkant heeft. Normaliter worden deze elastiekjes achter de oren gehangen, om er zeker van te zijn dat het mondmasker stevig blijft zitten. Voor dit duurzame mondmasker voor een manicure, pedicure of kapster is gebruik gemaakt van een elastiek die achterop het hoofd zit. Niet alleen bevordert dit de stevigheid van het mondmasker. Ook worden irritaties achter de oren voorkomen. Zeker wanneer het mondkapje gedurende een lange dag gedragen moet worden is de kans op huidirritaties groot. Door het elastiek achterop het hoofd te laten lopen worden dergelijke irritaties bij een mondmasker voor kappers voorkomen. 

 

 

  1. Mondmaskers voor zorginstellingen 

 

Ben je werkzaam binnen een zorginstelling? In dat geval wordt het gebruik van een medisch mondmasker sterk aangeraden. Op deze manier bescherm je jezelf en patiënten tegen een mogelijke besmetting met het COVID-19 virus. Niet iedere zorgmedewerker komt in aanmerking voor een dergelijk mondmasker. In dat geval dien je zelf voor een alternatief te zorgen. Het gebruik van de stoffen mondmaskers, welke vaak een blauwe kleur hebben, kan een optie zijn. Groot nadeel aan deze mondkapjes voor zorginstellingen is dat ze slechts eenmalig gebruikt kunnen worden. Verstandiger is het om voor een duurzaam alternatief te kiezen. Op deze pagina lees je meer over hetgeen Duurzame-Mondkapjes.nl hierin voor je kan betekenen. 

 

Tip: dit mondmasker is niet alleen geschikt voor de bescherming tegen het COVID-19 virus. Ook kun je dit mondmasker gebruiken bij de uitbraak van een nieuw virus.  

 

Mondkapjes voor ambulante zorg 

Onder ambulante zorg wordt onder meer de zorg van een huisarts, een psycholoog of bijvoorbeeld een medisch specialist verstaan. Zorgmedewerkers binnen ziekenhuizen krijgen vaak via hun werkgever een medisch mondkapje aangeboden, welke voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis is zo’n mondkapje lang niet altijd direct beschikbaar. Duurzame-Mondkapjes.nl biedt een mondkapje die herbruikbaar en duurzaam is. De duurzaamheid van dit mondkapje zit in het feit, dat de mondmaskers voor de ambulante zorg gemaakt worden van gerecycled plastic. De kwaliteit van dit plastic maakt dat het mondmasker aan het eind van de dag gereinigd kan worden in de vaatwasser of in kokend water. 

 

Ventiel aan de voorzijde van het mondmasker 

De voorzijde van het mondmasker is voorzien van een ventiel. Open het ventiel om het filter in het mondmasker te vervangen. Je wilt de kans op een besmetting minimaliseren bij het gebruik van dit mondkapje. Het is daarom verstandig om voor een filter te kiezen welke onder medische beschermende hulpmiddelen valt. Een alternatief is het gebruik van een wattenschijfje. Het gebruik van een wattenschijfje volstaat, wanneer je dit duurzame mondmasker in het openbaar vervoer gebruikt. 

 

Mondmasker voor overig verzorgingspersoneel 

Niet alleen medewerkers binnen de ambulante zorg hebben behoefte aan een duurzaam mondmasker. Ook overig verzorgingspersoneel heeft baat bij een kwalitatief mondkapje, die hen beschermt tegen een besmetting met het COVID-19 virus. Het mondmasker biedt zowel bescherming aan de zorgmedewerker zelf, als ook aan patiënten of cliënten. 

 

Comfortabel mondmasker voor verzorgingspersoneel 

De herbruikbaarheid van dit duurzame mondmasker is niet het enige voordeel wat dit hulpmiddel biedt. Ook biedt het mondmasker een groter comfort dan de klassieke modellen. Het verschil zit hierbij in de manier waarop het mondmasker op je hoofd bevestigd wordt. Een regulier mondmasker heeft normaliter twee elastiekjes, welke aan weerszijden bevestigd zitten. Het mondmasker wat je op deze website kunt bestellen heeft een elastiek, welke achterop het hoofd geplaatst wordt. Op deze manier worden irritaties aan de oren voorkomen. Dergelijke irritaties spelen onder meer op, wanneer het mondmasker langere tijd gedragen wordt. 

 

Daarbij is het plastic flexibel, waarmee het mondmasker netjes aansluit op de vorm van je gezicht. Het mondmasker voor de ambulante zorg kan gebruikt worden door jongeren en volwassenen. Wil je dat jongere kinderen die onder behandeling zijn bij een zorgmedewerker een mondmasker dragen? Kies in dat geval voor een model voor kinderen, welke voorzien kan worden van een leuke print!

 

Ontsmetten van een plastic mondmasker 

Eerder las je al dat het mondmasker in de vaatwasser kan worden gereinigd. Je kunt er ook voor kiezen gebruik te maken van een desinfectiemiddel. Door het mondmasker hier na het verlenen van zorg mee af te nemen, verklein je het risico op het doorgeven van het virus. Zorg er daarbij voor dat het filter in het ventiel aan de voorzijde na ieder bezoek aan een cliënt of patiënt vernieuwd wordt. Door slechts het filter in het mondmasker te vernieuwen voorkom je onnodig hoge kosten. Je hoeft niet voortdurend nieuwe stoffen mondkapjes aan te schaffen. 

 

Mondkapje van een hoge kwaliteit 

Het duurzame mondkapje voor verzorgingspersoneel voldoet aan de NBN EN 149- en A1-normen. Dit betekent dat de mondkapjes je een hoge kwaliteit garanderen. Niet voor niets worden deze mondkapjes, welke in België geproduceerd worden, ook gebruikt door de Belgische politie, de brandweer en het leger. 

 

Meer weten over het gebruik van deze mondmaskers in de ambulante zorg? Neem eens contact met ons op, zodat we er meer over kunnen vertellen. 

 

 

 

Stuur boodschap naar geregistreerde

Datum 18 juni 2020 Louis