Koudasfalt bv

Koudasfalt bv
Adres: Gouderaksedijk 30
Postcode: 2808 NG
Plaats: Gouda

Beschrijving:

Koudasfalt BV

Koud asfalt is de oplossing voor kleine reparaties aan en in het asfaltbeton.

Het incidenteel optreden van gaten vraagt van de wegbeheerder direct actie. Met koud asfalt kan een gat zonder machine tijdelijk worden gedicht.

Koud asfalt bestaat in feite uit dezelfde bestanddelen als normaal asfalt: bitumen, steenslag en zand.

Echter de bitumen heeft een additief toegevoegd gekregen waardoor het zich als koude massa in gaten laat storten en zich daar handmatig of met licht materieel laat verdichten en vlakmaken??.

Voordelen

Wat duurzaamheid betreft, bieden een lagere productie- en verwerkingstemperatuur en het gebruik van grotere hoeveelheden secundaire grondstoffen duidelijke voordelen op korte, middellange en lange termijn. Zo is er een besparing tot vijftig procent van brandstof en energie bij de productie

van halfwarme mengsels en een besparing van vijfennegentig procent bij de productie van koude mengsels. Door het gebruik van secundaire grondstoffen, zoals asfaltgranulaat, kan er worden bespaard op primaire grondstoffen. Daarmee kan er ook worden bespaard op het transport van zand en grind.

KonwEco2

Het koude asfaltmengsel (KonwEco2 als merknaam van KWS Infra) is ontwikkeld op basis van een speciale bitumenemulsie in combinatie met cement. Als bindmiddel wordt naast een speciale emulsie een portlandvliegas-cement gebruikt.

Wanneer dit type Koud Asfalt voor een vervanging van vijftien procent van de warmasfaltproductie kan zorgen, dan leert een simpele rekensom dat dit een besparing oplevert van bijna 20 Kton CO2 per jaar.

Dit is het equivalent van de totale  CO2 -jaaropname van ruim 1.000.000 bomen.

Carpave:

Carpave is een stroef warm bereid koudasfalt en heeft een goede weerstand tegen scheurvorming van bijvoorbeeld vorstschade.

Het asfalt is erg flexibel, waardoor het geschikt is voor toepassing in zettingsgevoelige gebieden. De asfalt productie en verwerking van het asfalt vindt plaats bij beduidend lage temperaturen.

Het is een mooi duurzaam soort asfalt. Carpave wordt geproduceerd door Koudasfalt in Gouda.

Carpave is een asfaltsoort wat erg stroef is, hierdoor is het een duurzaam asfaltsoort.

Het is namelijk goed verwerkbaar bij lage temperaturen, het heeft een optimale prijs-kwaliteitverhouding, is uitermate geschikt voor reparatie van het asfalt, zoals weerstand tegen scheurvorming, en het is leverbaar in zakken wat een aantal maanden houdbaar is.

Bezoekt u voor meer informatie ook de website van KWS of neem (geheel vrijblijvend) contact met ons op.

Stuur boodschap naar geregistreerde

Registratie titel:Koudasfalt bv

Datum 3 april 2018 René de Haas