FL-Advies is al ruim 20 jaar de specialist op het gebied van bedrijfsadministratie, btw/vpb/ib aangiftes, financieel advies en de verwerking van uw salaris administratie.

Wij werken met o.a. een online boekhoudpakket, hierdoor zijn wij niet regio gebonden en bedienen wij klanten uit heel Nederland, Duitsland, Engeland en Oostenrijk.

Telefonisch tijdens kantooruren maar ook ’s avonds bereikbaar! Dat is pas service…

Wij vinden dat een fiscale dienstverlener betaalbaar moet zijn, het is de moeite waard om bij ons vrijblijvend een offerte op te vragen.

Werkzaamheden, o.a.:
– Belastingaangiften (Inkomsten, btw/icp en vennootschapsbelasting)
– Loon- en salarisadministratie
– Complete administraties (online boekhouden)
– Managementinformatie en rapportages
– Jaarrekening en deponering
– Advies en begeleiding (ook starters/ZZP’ers)

Wilt u meer informatie of even met ons kennismaken, u bent van harte welkom en de koffie staat klaar.

Datum 3 april 2018 René de Haas

Administratiekantoor Iding is een allround administratiekantoor welke zich kenmerkt door persoonlijke aandacht, respect en gestructureerde kwalitatief hoogwaardige werkwijze.

Datum 3 april 2018 René de Haas

Bij Administratiekantoor Van den Dungen kunt u terecht voor diverse financiële en administratieve diensten en adviezen. Bijvoorbeeld het opstellen van een ondernemingsplan, het voeren van de administratie en het verzorgen van de jaarrekening. Ook verzorgen wij alle belastingaangiftes en de loon- en salarisadministratie.

Uw administratie is bij ons in goede handen. Voert u uw eigen boekhouding, dan kunnen wij u desgewenst begeleiden, met u meekijken en waar nodig corrigeren. Voor zowel particulieren als de eenmanszaak, zzp’er, BV en overige structuren, zoals stichting, maatschap en V.O.F., wij staan graag voor u klaar! Bij ons op kantoor of op locatie.

Wij verzorgen voor u:

  • uw jaarrekening
  • uw bedrijfs- en/of salarisadministratie

  • uw belastingaangiftes, o.a. omzet-, inkomsten-, loon- of vennootschapsbelasting en erf- en schenkbelasting

  • advies op maat, bijvoorbeeld op het gebied van pensioenopbouw en keuze rechtsvorm.

Heeft u interesse in onze diensten? Aarzel niet en neem contact met ons op! Op basis van een vrijblijvend gesprek kunnen we dan bepalen of wij de geschikte partij voor u

Datum 3 april 2018 René de Haas


Zou u ook graag willen besparen op uw boekhouding? Misschien zijn wij uw oplossing.

 

U zou ons kunnen inzetten op verschillende manieren:

– U voorstel staan wij open voor, wij zijn flexibel

– Inboeken van uw administratie voor de Omzet belasting per maand, kwartaal of jaar

– Indien nodig bijvoorbeeld 1x per week voor vast aantal uren

Gezien wij een laag uurtarief hanteren, zou het voor u erg aantrekkelijk kunnen zijn om uw boekhouding gedeeltelijk of geheel aan ons uit te besteden. Wij hebben lage kosten waardoor het tarief aantrekkelijk is voor onze klanten.


Waarom zou u voor onze onderneming kiezen:

– Juiste kwaliteiten en contacten hebben voor een scherpe prijs.

– Geheel of gedeeltelijke uitbesteden van uw boekhouding kan geld opleveren,

– Wij passen ons aan naar uw wensen en hebben geen 9 tot 5 mentaliteit,

– Wij staan positief in het leven en hebben overal een oplossing voor,

– Wij geven adviezen en zijn behulpzaam bij het voeren van een doelmatige boekhouding,

– Wij zitten al ruim 20 jaar in deze branche,


Datum 3 april 2018 René de Haas

Boekhouder Amsterdam richt zich specifiek op zzp’ers. Onder onze diensten vallen het verwerken van de complete administratie, het verzorgen van de aangifte omzetbelasting, het opstellen van de jaarrekening, het verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting en het geven van persoonlijk advies. Daarnaast geven wij verschillende boekhoudcursussen voor zzp’ers, zoals het opzetten van een boekhouding en het opstellen van een ondernemingsplan. Boekhouder Amsterdam is in 2002 opgericht door Peter van der Vlas.

Bij Boekhouder Amsterdam gaan we uit van een persoonlijke benadering. We zien u niet als nummer, maar als een mens achter de zzp’er. Wij zetten dan ook onze eigen ervaring als zelfstandig ondernemer in om u vakkundige en persoonlijke adviezen te geven. Daarnaast maken we bij Boekhouder Amsterdam gebruik van een klantvriendelijk digitaal boekhoudsysteem, dat altijd online beschikbaar is en waarin u zelf mee kunt kijken in de boekhouding. Bovendien is onze dienstverlening scherp geprijsd en kiest u zelf welke diensten u van ons afneemt. Onze klanten kiezen daarom keer op keer voor ons.

Datum 3 april 2018 René de Haas
De Boekhouder Delft is gespecialiseerd in het helpen van ZZP’ers, ondernemers en particulieren. Wij zorgen voor het bijhouden van de administratie en wij geven financieel advies op maat. Bel of email ons voor meer informatie.

Datum 1 mei 2019 Jerome
Ondernemen is al uitdagend genoeg. Op de papieren rompslomp en het uitzoeken van de nieuwste belastingregels zit je helemaal niet te wachten. Daar schakel je Buro Burmanje voor in! Je kunt bij ons terecht voor boekhouding, (salaris)administratie, hulp bij belastingen en bedrijfsadvies.

Datum 12 november 2020 Stefan
Boekhouder in Zwolle nodig? Bent u opzoek naar een moderne boekhouder die je dagelijks helpt met het ondernemen en tegelijk inzicht geeft in jou cijfers? Dan ben je bij easyZZP Zwolle aan het juiste adres. Onze boekhouder verwerkt dagelijks uw administratie en je hebt daarmee altijd inzicht in je administratie. Bijvoorbeeld hoeveel klanten hebben nog niet betaald of wat is de stand van mijn omzetbelasting. Want ondernemen betekend ook anticiperen op toekomstige inkomsten en uitgaven en hiermee helpt easyZZP jou. easyZZP als boekhouder easyZZP is een financieel boekhoudkantoor met alles kennis in huis verdeeld over 4 vestigingen. Ook kunnen ondernemers in het MKB terecht bij easyZZP Zwolle voor o.a. Boekhouding, fiscale advisering, Salarisadministratie en Jaarrekening. We maken gebruik van vaste maandelijkse pakketten want je wil als ondernemer niet voor verrassingen komen te staan. Een starter is al volledig ontzorgt voor € 89 per maand. Onze vaste contactpersoon zal je begeleiden en adviseren omtrent jou boekhoudcijfers en je kunt altijd je vragen kwijt via telefoon, mail en of ons geautomatiseerd administratie tool of App. EasyZZP Zwolle www.easyzzp.nl/zwolle Westerlaan 51 8011 CA Zwolle

Datum 3 april 2018 easyZZP Zwolle

Elard Administratie & Advies is gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht en staat voor een complete allround administratieve dienstverlening.

Daarnaast verlenen we ook commerciële diensten voor bedrijven.

Wij richten ons voornamelijk op kleine ondernemers, zelfstandigen en particulieren.

Wij bieden onze diensten aan tegen voordelige tarieven waarbij kwaliteit, betrokkenheid en continue communicatie met onze klanten hoog in het vaandel staan.

Wij geloven sterk in persoonlijk contact met de klant en aandacht voor de klant.

 

Voor particulieren levert Elard onder andere de volgende diensten:

– Aangifte inkomstenbelasting

– Aanvragen/Wijzigen Huurtoeslag

– Aanvragen /Wijzigen Zorgtoeslag

– Wijzigen Kindgebondenbudget

– Aanvragen/Wijzigen Kinderopvangtoeslag

– Aanvragen Voorlopige Teruggaaf Inkomstenbelasting

– Bezwaarschriften Belastingdienst

– Uitstel van betaling Belastingdienst

– Correspondentie met officiële instanties

 

Voor bedrijven kunnen wij onder andere de volgende diensten leveren:

– Het geheel of gedeeltelijk verzorgen van uw financiële administratie

– Samenstellen van de jaarrekening

– Opstellen tussentijdse rapportages

– Verzorgen van de loonadministratie

– Aangiften Omzetbelasting, Vennootschapsbelasting en Loonheffing

– Aangifte inkomstenbelasting zakelijk

– Detachering voor commerciële en administratieve projecten

– Inboeken van inkoop- en verkoopfacturen

– Verwerken van kas- en bankboek

– Meedenken met bedrijfsorganisatorische vraagstukken

Datum 3 april 2018 René de Haas
Wij zijn Entrpnr. Een administratiekantoor voor gedreven ondernemers. Net als onze klanten worden wij gedreven door ambitie en een voortdurend streven naar groter, beter, mooier, leuker. Dat doen wij door samen met onze partners en klanten voortdurend te zoeken naar manieren om beter en efficiënter te ondernemen. Door zaken die je niet per se zelf hoeft te doen, te automatiseren. Of door samen te werken met experts die het beter kunnen. Wij geloven dat een ondernemer moet ondernemen. En dat terugkerende routinehandelingen prima geautomatiseerd kunnen worden. Daarom gebruiken we de modernste software waarmee wij bijna 80% van de administratie automatisch kunnen verwerken. Zo besparen we ondernemers tijd en geld en geven wij hen real-time inzicht in de data die zij nodig hebben om succesvol te kunnen ondernemen. Naast het leveren van real-time financieel inzicht, zorgen wij ervoor dat onze klanten alles wat zij verder nodig hebben om beter en efficiënter te ondernemen, tot hun beschikking hebben op een innovatief en gebruikersvriendelijk en compleet platform, Entrpnr Connect. Hier bovenop bieden wij een compleet team van experts dat met onze ambitieuze ondernemers meedenkt over alle aspecten van de financiële administratie, juridische zaken, ICT, sales en marketing. Zo zorgen wij ervoor dat wij en onze klanten de rest altijd een stapje voor zijn.

Datum 25 juni 2022 Annelore


Wij zijn een administratie- en adviesbureau dat enkele jaren geleden is ontstaan, omdat wij zagen dat er vanuit de markt nog maar weinig betrokkenheid was bij klanten. VisionSolution is een kantoor met een persoonlijke benadering, dat  luistert naar zijn klanten. Dat samenwerken en elkaar inspireren belangrijk vindt . Hierdoor zijn wij een meerwaarde geworden voor Midden- en Kleinbedrijven (MKB), kleine zelfstandigen (ZZP) en particulieren.

Daarnaast hebben wij jarenlange ervaring en grote expertise bij onderwijsinstellingen, kunst en cultuur. Waarbij het niet draait om omzet en winst, maar om het primaire proces en de verantwoording daarvan.

Wij adviseren ondernemers, verzorgen de financiële- en loonadministratie, opstellen van jaarrekeningen en doen de fiscale aangiften. Daarnaast doen wij als bureau ook interim opdrachten bij ziekte, afwezigheid en andere tijdelijke invulling.

Voor particulieren verzorgen wij alle belastingaangiften en geven wij adviezen.

Datum 3 april 2018 René de Haas

H&F Administratiekantoor is hét administratiekantoor voor het MKB in de regio Utrecht dat al uw administratieve en fiscale zaken volledig uit handen neemt.

Wilt u ook meer gemak, extra zekerheid en comfort? Ontdek dan nu de vele voordelen die een professioneel administratiekantoor met zich meebrengt.

Zowel voor particulieren als ondernemers en verenigingen neemt H&F Administratiekantoor de boekhouding uit handen en zorgen we voor de tijdige afhandeling van uw fiscale aangifte. 
Computercursussen: H&F Administratiekantoor geeft ook cursussen en bedrijfstrainingen binnen het MKB. 
Webdesign: Bij het starten van uw organisatie wilt u natuurlijk goed gevonden worden op het web. Wij kunnen u hierbij helpen.

Wij zijn specialist in het bouwen van professionele en kwalitatieve websites. 
Personal Coaching: Als eigenaar van uw organisatie zult u te maken krijgen met het aannemen van personeel en dus de goede keuze willen maken.

Datum 3 april 2018 René de Haas
Boekhouding, salarissen, verzerkeringen, belastingen & advies, gages scheepvaart

Datum 3 april 2018 René de Haas
Harvest Finance is dé toekomstgerichte en pro-actieve boekhouder en accountant in Amersfoort. Als administratiekantoor helpen wij je graag om (weer) tussentijds inzicht te krijgen in hoe jouw onderneming er financieel voor staat. Wacht niet langer af tot jouw accountant de jaarrekening over het afgelopen boekjaar heeft opgesteld, maar verkrijg direct inzicht! Zet ons in als financieel adviseur, voor fiscaal advies en voor jouw salaris administratie in Amersfoort, Barneveld, Venendaal, Leusden, Utrecht, Soest en Nijkerk. Wil je een toekomstgerichte en pro-actieve boekhouder die waarde toevoegt voor jou en jouw onderneming? Ga voor accountantskantoor Harvest Finance.

Datum 6 september 2021 Maarten

Heuvelland Administraties verzorgt boekhoudingen/administraties van A tot Z, inclusief aangifte BTW en Inkomstenbelasting (IB).  

Onze doelgroep is met name de ‘kleinere’ zelfstandige ondernemer.  ZZP-er, freelance, Vof, eenmanszaak of starter.

Zoekende naar een betaalbare administratieve dienstverlener? Neem dan contact met ons op! 

Datum 3 april 2018 info@heuvellandadministraties.nl
Zelf boekhouden kan best spannend zijn, zeker als je er voor het eerst mee gaat beginnen. Waar begin ik? Voldoet mijn boekhouding wel aan alle wettelijke verplichtingen? Wie kan ik bellen als ik een vraag heb? Bij Jortt herkennen we deze vragen. Jortt is namelijk gemaakt voor ondernemers zoals jij. Boekhouden hebben we dus heel gemakkelijk gemaakt. Intuïtief leiden we je door je boekhouding heen. Zelf boekhouden helpt je met ondernemen. Je begrijpt namelijk hoe je er financieel voor staat en je weet hoeveel belasting je moet betalen. Dat slaapt een heel stuk beter. En nu het mooiste: Jortt leert van iedere boeking die je doet.
Bij iedere volgende boeking vult Jortt steeds meer gegevens automatisch voor je in. Al snel doet Jortt meer dan 80% van je boekhouding automatisch voor je.

Datum 3 april 2019 Guido
Nebbeling – | Automotive | Construction | Finance | I(C)T | Met veel ervaring in het mooi en veelzijdig vakgebied kunnen wij maatwerk, advies en onze service en diensten vakbekwaam, duurzaam met hoge kwaliteit en garantie (op-)leveren. Sinds de start van onze bedrijfsactiviteiten hebben wij veel blije en tevreden opdrachtgevers waaruit langdurige klantrelaties zijn ontstaan. Wij verwelkomen ook u graag als (tevreden) opdrachtgever! Neem vrijblijvend contact met ons op. Nebbeling © 2021 – 2022

Datum 5 april 2022 Andreas

Wij regelen de gehele of gedeeltelijke administratie en boekhouding voor u tot en met de  accountantsverklaring toe. Vanaf slechts € 45,00 all-in, gratis overstapservice, lage kosten. No-Nonsens is er voor de ZZP-ers, eenmanszaken, VOF, BV, NV of CV. Wij werken landelijk.

Bij No-Nonsens kunt u de gehele administratie laten verzorgen, maar eventueel ook een deel van de administratie of boekhouding, het is maar net wat u wenst.

Wij organiseren de administratie voor ZZP-ers, eenmanszaken, VOF, BV, NV of CV.

Wij maken graag vaste prijsafspraken. Zo komt u bij ons nooit voor verrassingen te staan.

No-Nonsens werkt landelijk en is dus niet regio gebonden.

No-Nonsens is de specialist als het gaat om online boekhouden.

Wij zetten desgewenst de boekhouding voor u op, en u kunt vervolgens zelf aan de slag.

Wij werken met King business software en Exact online.

Gebruikt u een ander boekhoudpakket? Dan passen wij ons daar graag op aan.

Bezoekt u voor meer informatie ook onze eigen website, of neem (geheel vrijblijvend) contact met ons op.

 

Datum 3 april 2018 René de Haas

Wij regelen de gehele of gedeeltelijke administratie en boekhouding voor u tot en met de  accountantsverklaring toe. Vanaf slechts € 45,00 all-in, gratis overstapservice, lage kosten. No-Nonsens is er voor de ZZP-ers, eenmanszaken, VOF, BV, NV of CV. Wij werken landelijk.

Bij No-Nonsens kunt u de gehele administratie laten verzorgen, maar eventueel ook een deel van de administratie of boekhouding, het is maar net wat u wenst.

Wij organiseren de administratie voor ZZP-ers, eenmanszaken, VOF, BV, NV of CV.

Wij maken graag vaste prijsafspraken. Zo komt u bij ons nooit voor verrassingen te staan.

No-Nonsens werkt landelijk en is dus niet regio gebonden.

No-Nonsens is de specialist als het gaat om online boekhouden.

Wij zetten desgewenst de boekhouding voor u op, en u kunt vervolgens zelf aan de slag.

Wij werken met King business software en Exact online.

Gebruikt u een ander boekhoudpakket? Dan passen wij ons daar graag op aan.

Bezoekt u voor meer informatie ook onze eigen website, of neem (geheel vrijblijvend) contact met ons op.

 

Datum 3 april 2018 René de Haas

Graag stel ik mij even aan u voor.

Mijn naam is Anca Paul, eigenares van boekhoudkantoor PlusFlex.

In mijn onderneming richt ik me vooral op het werken als administratief/financieel ZZP’er.

Boekhouding is mijn specialiteit, maar daarnaast bied ik mijn diensten ook aan voor andere administratieve werkzaamheden zoals debiteuren- en crediteurenbeheer, data-entry of onderhouden databases. Kortom, een administratief medewerkster op freelance basis.

Door mijn ervaring in het bedrijfsleven en bij administratiekantoren, maar ook door mijn interesse in alle nieuwe ontwikkelingen op administratief en fiscaal gebied, ben ik in staat kwalitatief hoogstaand werk te leveren. Kennis van de BTW problematiek zoals ICP en KO-regeling, ervaring met diverse branches, het zelfstandig opstellen, controleren en verzenden van BTW- en loonaangiften en voorbereiden van de jaarrekeningen zijn PLUSpunten voor uw efficiency.

Een PLUS voor u

• Het opzetten of herinrichten van uw administratie.
• Invoeren en controleren van uw boekhouding.
• Debiteuren- en crediteuren beheer.
• Het opstellen van periodieke rapportages.
• Het verzorgen van belastingaangiftes.

Voor ZZP’ers en starters bied ik een compleet servicepakket, van boeken en BTW aangifte tot het opstellen van de jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting. Wilt u voor uzelf beginnen en heeft u behoefte aan een adviserend gesprek, neemt u dan contact met mij op.

Bezoekt u voor meer informatie ook de eigen website van PlusFlex.

Datum 3 april 2018 René de Haas

PlusSupport is hét administratiekantoor voor kleine en zelfstandige ondernemers in de regio Arnhem.

Onze scherpe tarieven, de bereikbaarheid buiten kantoortijden en ons selecte netwerk van specialisten zorgen ervoor dat wij ons duidelijk kunnen onderscheiden van andere administratiekantoren.

Datum 3 april 2018 René de Haas
Bent u opzoek naar een boekhouder in Breda? Straight Forward is een administratiekantoor dat gespecialiseerd is in het voeren van de administratie en het doen van belastingaangiften voor ZZP’ers.

Datum 11 april 2019 Tom

Van der Kruk Consultancy  DE OPLOSSING VOOR UW ADMINISTRATIE

Administratiekantoor Van der Kruk Consultancy voor uw boekhouding. 

De oplossing voor uw administratie in Zoetermeer e.o. 

Van der Kruk Consultancy het adres voor uw administratie of boekhouding. 

  • Gratis administratiescan
  • Jaarrekening voorbereiden
  • Belastingaangifte
  • Administratie 
  • Boekhouding
  • enz. enz. 

Wilt u meer weten of een gratis administratiescan aanvragen ? Neemt u gerust contact met mij op voor meer informatie of een afspraak. 

 

 

Datum 3 april 2018 Nettie

Verhoeven BOEKHOUDINGEN Is een klein en flexibel boekhoudbureau gericht op boekhoudingen en waar nodig management- ondersteuning van starters, freelancers, zelfstandigen, ZZP-ers, overige ondernemers in het MKB Een voorbeeld van Praktische hulp die wij kunnen bieden bij de start van een eigen bedrijf. U loopt al een tijdje rond met plannen om een bedrijf te beginnen. U wilt graag eigen baas zijn, zelf de werktijden bepalen en ruimte hebben voor initiatief. Maar u komt bij het realiseren van uw ideeën nogal wat obstakels tegen. U moet een ondernemingsplan opstellen, behoorlijk wat berekeningen maken èn kennis hebben van de meest uiteenlopende zaken. Verhoeven Boekhoudingen is u uiteraard graag van dienst bij het opstellen van het ondernemingsplan. Echter, om kosten te besparen en u de gelegenheid te geven uw plannen op uw manier in te vullen, kunt u ook zelf –een groot gedeelte – van uw plannen uitwerken. In deze fase staan wij uiteraard voor u klaar om u de nodige informatie te verstrekken. Na een grondige analyse helpen wij u daarna graag bij het aanvullen, aanpassen dan wel uitwerken van

 

Datum 3 april 2018 René de Haas